T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Babaeski MYO - Mezun Takip Sistemi

Dış Ticare Programı 2014 Mezunlarından Aziz Gün İle Görüştük

25/04/2018 13:47:05 - 25/04/2018 13:47:05 - 35833 Okunma

Çalıştığınız firmanın adı ve firmadaki pozisyonunuz nedir?

Tan Grup Lojistik Ltd. Şti. Karayolu Gümrük Operasyon Sorumlusu

Okulumuzdan mezun olduktan sonra nasıl bir süreç geçirdiniz?

Dil eğitimi almadım. DGS ile Maliye Bölümü’nü açıktan okumaktayım. İş arayışını internet üzerinden İstanbul’daki bütün firmalara CV’mi göndererek gerçekleştirdim.

Şimdiki işinizi nasıl buldunuz?

Kariyer.net’teki CV’me şimdiki çalıştığım firmam ulaşıp beni görüşmeye çağırdılar. Görüşme sonrası şartlarını kabul ettiğim gibi ertesi gün hemen işe başlamamı istediler.

İş arama sürecinde herhangi bir zorlukla karşılaştınız mı? Karşılaştıysanız, bu zorluklar nelerdir?

Evet, karşılaştım. Özellikle tecrübe ve yabancı dil bilgisi sorunuyla karşılaştım.

İş görüşmelerinde, yazılı veya sözlü sınavlarda neler yaşadınız? En çok dikkatinizi çeken neydi?

Herhangi bir yazılı ve sözlü sınavla karşılaşmadım. Sadece sektör olarak tecrübem olup olmadığını ve eğitim bilgilerimi sordular.

Gelecek ile ilgili planlarınız nelerdir?

Şimdiki işimden memnunum. Benim askerlik sorunum var. Askerliğimi tamamladıktan sonra dil eğitimi için yurt dışına çıkmayı düşünüyorum.

Deneyimleriniz bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Son olarak, yeni mezun olacak öğrenci arkadaşlarımıza tavsiyeleriniz nelerdir?

Yabancı dil öğrenilmesi gerekiyor. Dış ticaret ile ilgili konularda araştırma yapmaları gerekiyor. Güzel ve etkileyici bir şekilde konuşun ama öncesinde iyi bir dinleyici olunuz. Teknolojik cihazları kullanma becerisine sahip olmanız gerekiyor. Tecrübeniz yok diye korkmayın. “Ben üniversite mezunu bir lojistikçiyim, öyle küçük işler ile uğraşamam, evrak dosya işi yapmak, sahada çalışmak için üniversite okumadık” gibi düşüncelere kapılmayın. Unutmayın, sahada öğreneceğiniz her bilgi ve tecrübe ileride kariyeriniz için çok önem taşımaktadır. Ben de, üniversite mezunu olmama rağmen, bu süreçlerden geçtim. Tek yapmanız gereken sabırlı olmak ve tecrübe kazanmak.

mezun röportaj dış ticaret

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.